.: Åsa Larssons tre deckare är nu utlästa :.

Jag gillar deckare. När jag var ung läste jag mest engelska deckare, men vartefter åren har gått så har de svenska deckarförfattarna tagit över mitt läsarintresse.

De senaste i raden är de svenska kvinnliga deckarförfattarna med undantag av en svensk manlig författare, Stieg Larsson, som är i en klass för sig (och nu måste jag bara få säga - Lisbeth Salander är min hjältinna! Jag vet att hon bara är en fiktiv person, men likt förbaskat så är hon min hjältinna.). I vilket fall, både Liza Marklunds och Camilla Läckbergs böcker har jag slukat i rasande fart de senaste åren och nu har jag även betat av Åsa Larssons tre deckare om Rebecka Martinsson.

Hon skriver väldigt bra. Ja, för att inte säga, mycket bättre än både Liza och Camilla tillsammans. Ett helt annat språk som jag upplever vara i en helt annan klass än de två förstnämnda. Visst Liza Marklund och Camilla Läckbergs böcker är lättlästa och beroendeframkallande, men deras historier är mer förutsägbara än vad Åsa Larssons böcker är. Jag tycker nog att Åsa Larsson ger mer komplexitet och spänning till sina historier. Och det gillar jag.

Nu ser jag fram emot hennes nästa. Vet inte vad den heter, men den ska släppas våren 2008. Det är ju liksom NU! Så nu ska jag googla lite och se vad jag kan finna...

Förresten, till er som inte har läst hennes tre första böcker (Solstorm, Det blod som spillts och Svart stig) så kan jag rekommendera dem varmt!

Och, nu nåt ännu bättre, om ni vill ha dem i pocket-form så säljer jag dem just nu på tradera. :-D

http://www.tradera.com/auktioner/nadjis
 
Trevlig Helg!

.: Mat-Tina blev Dans-Tina :.

Jag säger bara: Tina. Så himla bäst...

Hon har charmat mig totalt. I just love her!

De senaste veckornas höjdpunkter för mig och 6-åringen är slut för i år, och jag kommer sakna det och alla inblandade.  Dansarna, juryn, Jessica och David, Tony Rickardsson, Tony Irving förstås, och alla de gamla dansdeltgarna. Men framför allt kommer jag sakna Tinas coola attityd och charmiga leende.

Tack och GRATTIS Tina! Du är en värdig vinnare av Let's Dance 2008! Synd bara att det var en så förbaskat ful glasdojja du fick...

.: Yasuragi :.

Jag hade tänkt skriva ett och annat inlägg om något helt annat, men då blogg.se nyss var helt ur funktion så får jag spara dessa till en annan dag.

För nu ska jag först lägga barn och sen packa, för imorgon bär det av till Hasseludden Yasuragi och konferens genom jobbet.

Två dagar i paradiset och så ska jag dessutom få bo som en prinsessa i en lyxsvit!

Det här är en guldpresent för en stackars sliten busmamma som fyller hundra år eller nåt på fredag...

(och tack till världens bästa Camilla som ordnar sån lyx för mig)


.: 50-talsbilder :.

Här kommer nu bildbevisen från den omtalade festen med 50-talstema från vår vistelse i Finland.

Det är inte så lätt att få till foton med bra kvalité när mörkret faller och alkoholhalten stiger...
... så håll till godo!

Välkomst-kommitén:
206144-111

Elvis med fru (födelsedagsbarnet):
206144-106

Och så Elvis dotter med föräldrar:


Lite blandade gäster i 50-talskänsla:
206144-109

Tårtorna i riktig 50-talsanda:
206144-110

Och så till sist, busmamman själv (hmm... det syns nog både på bildkvalitén och busmammans min att det har börjat bli några stänkare innanför västen):
206144-104

.: Påskpaus och sömnsjuka :.

Jag har tagit en välbehövlig paus från datorer och bloggande under påsken, men nu är jag strax tillbaka med lite bilder från 50-talsfesten i Finland.

Sen har jag en allvarlig fundering kring mina sömnvanor. Natten till fredag sov jag från torsdag kväll kl 21 till fredag morgon kl 7, var uppe ca en timme och fixade lite med barnen och här hemma, sen somnade jag om på soffan och sov ända till 11. Jag sov alltså 13 timmar totalt.

Och, även innan dess har jag tänkt på det här med mina sömntimmar per natt. Jag har räknat ut att jag sover i snitt 10 tim/natt. Somnar med barnen vid läggning och sover ända till morgonväckningen. Visst händer det att jag blir väckt om nätterna (jag har ju barn!), men har aldrig svårt att somna om som regel. Och visst finns det undantagsfall då jag inte somnar med barnen på kvällen, men dessa är lätträknade. Och även då jag har sovit alla dessa timmar, så kan jag ändå känna en förlamande trötthet. Det känns inte helt friskt. Finns det nåt som sömnsjuka?

Nu kommer de som känner mig sen gammalt säga att jag är precis som jag alltid har varit. För jag har alltid kunnat somna i de mest underliga situationer, sittande upprätt på en stol eller liggandes med örat alldeles intill en skränande högtalare på full volym. (hehe... eller vad säger du, Eva?) Så, så har det sett ut ända sedan jag var ung. Men ändå...

När jag hör andra säga att de sover 6 tim/dygn så inser jag ju att jag går miste om 4 härliga timmar som man hade kunnat gjort nåt roligt eller nyttigt av...

Alltså, är det normalt att sova 10 timmar per dygn?


.: Snabb-resumé av love-weekend :.

Vi är hemma igen efter vår lilla mini-semester i Finland. Och nu, efter två dagar i hemmiljö, har känslan av barnfri lyxtillvaro redan försvunnit och vardagslunken satt sina spår...

Men Camilla, only for you my friend - här kommer en uppdatering:

Det har på det stora hela varit ett par härliga dagar i Borgå, Finland. Och vi har ätit massor av god mat. Druckit goda viner. Sovit mycket. Myst tillsammans. Träffat vänner och bekanta. Badat bastu (såklart - vi var ju i Finland!). Shoppat. Varit på 40-årsfest med 50-talstema (bildbevis kommer). Dansat till Elvis. Spelat flipperspel. Festat hårt (lite för hårt kände jag dagen efter). Och sen sov vi ännu mer, ända tills dagen efter infann sig och hemfärd nalkades. Det vore en lögn att säga att det var på pigga ben som vi skuttade ur sängen söndag förmiddag.

Dessutom hann vi med besök på Ikea. Både i Finland och när vi kom hem. Haha. Ja, jag vet att det låter heltokigt. Men vi saknade ett par handtag till skåpen i vår nya blivande tvättstuga. Så nu har vi fixat dessa med. Vi har helt enkelt förenat nytta med nöje. (och ja, ikea ser likadant ut i Finland, som överallt antar jag) 

Och du Malin, tack för uppdateringen av resultatet från Andra Chansen! Det måste ha varit en underlig syn för mina finska medgäster på festen, efter vårt samtal. En galen svensk schlagernörd som dansade runt och gapade om vilka skrällar det har varit i melodifestivalen i år. Haha. Jojo, de var antagligen föga intresserade av den svenska mellon.
Men du Malin (igen)! Utvilad? Det vete tusan om jag känner mig... inte efter den 40-årsskivan iallafall. Hehe.

Så. Det var den helgen. Några få dagar i ens liv som nu passerat revy och lämnat ett ljust skimmer efter sig. Och visst känner jag mig som en lite nöjdare och gladare busmamma efter några barnfria dygn.
Och kanske till och med lite nykär i sambon efter en kärleks-weekend som denna.
Hihi, det trodde man inte när vi åt ädelostpasta i hemmestahöjden (som sambon brukar säga...), då hösten -92.

.: 4 barnfria nätter :.

Finlandsresan är bokad. Vi åker redan på torsdag kväll, jag och sambon. Det blir 4 barnfria dygn. Tänk! Lika många nätter som jag har barn. Fattar ni? 4 barnfria nätter! Kärlekssemester. Underbart. Jag ska... Njuta. Äta. Prata. Busa. Älska. Sova. Sova. Sova. Njuta lite till. Och Shoppa. Festa. Dansa. Och sova lite till. Sova sova säng säng säng... 

Plötsligt - Ångest. Barnen? 4 hela dygn. Hjälp! 4 långa nätter. Utan barnen? Hur ska det gå? Utan mig?

Jo, jag vet att de kommer få det sååå himla bra med världens bästa farmor och världens bästa faster. Det är inte det. Det är bara det att jag aldrig har varit ifrån mina barn så lång tid. Och så frångår jag mina egna principer. Att vara borta max lika många dygn som de är antal år. Och min minsta är bara två. 4 dygn? Hjälp!

Men. Trycker tillbaka oron. Det ordnar sig. Det blir bra. Jag ska ju... Njuta. Äta. Prata. Busa. Älska. Sova sova säng säng säng...

Nu ska jag betala resan. Ingen återvändo.

.: Såg ni Postkodmiljonären? :.

Vilken cool gubbe! Torgny.

Han hade vad som krävdes för att bli miljonär. Jag är grymt imponerad!

Här hemma i Tv-soffan fick han applåder och stående ovationer från både vuxna och barn.

(det var faktiskt samma känsla som när Mat-Tina och Tobias hade framfört sin 40-poängs samba i Let's Dance) 

GRATTIS GRATTIS GRATTIS till gedigen kunskap, en stor portion mod och en miljon kronor, Torgny!

RSS 2.0