.: "Mamma! - Jag spillde!" :.

Vissa meningar är inte de roligaste på jorden att höra... särskilt inte då man har hört den för 5:e gången redan innan frukosten är avklarad...

/en trött busmamma som torkat upp diverse vätskor för glatta livet hela morgonen

.: Situation Stockhom :.

Vet ni vad ödet och samvetet sa åt mig samma dag jag fick besked om jobbet?

- Köp Situation Stockholm!

Och det gjorde jag.Den är klart läsvärd!

.: Systemadministratör :.

På begäran:

Jag ska börja jobba som systemadministratör centralt på SLL. Det är på avdelningen för den centrala förvaltningen av personal- och lönesystemet Heroma, men mitt huvudansvar kommer ligga inom redovisningsdelen. Det är ett område som jag har arbetat inom hittills också men på ett helt annat sätt. Dessutom kommer det ett nytt outforskat område för mig i och med lönesystemet och det känns jätteroligt att få denna utvecklingsmöjlighet.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen. Centralt och bra! Jag börjar direkt efter min semester, i augusti.

Trevliga arbetskamrater, hoppas jag ju också på att få. Jag har hittills bara träffat två av dem, och de uppfyllde iallafall det kriteriet. :-)

Sen det här med lönen... ja, jag kan knappt tror att det är sant själv, men jag kommer att få över tiotusen mer än vad jag har idag!
(jag är fortfarande i chock...).


.: Jobb-nyheter :.

Nu kommer avslöjandet om vad ett av mina tidigare kryptiska inlägg handlade om. Och ni som gissade på att jag var gravid, kan jag bara meddela att ni kunde inte vara mer fel ute! :D

Jag har nämligen sökt nytt jobb. Och fått det! :-)

Det är så himla skoj. Och så spännande. Och sååå mycket mer i lönekuveret!

Det fanns liksom inte ett enda argument till att tacka nej. T o m resvägen blir 20 min kortare. Jag är mer än nöjd!

.: Närproducerad mat :.

Man pratar ju mycket om vikten av att handla närproducerad mat för att tänka på miljön - och då jag är en av dessa s.k. långtidsammande mammor, så kom jag att tänka på en sak idag...

Här kan vi ju verkligen snacka om närproducerad mat! :D

(för den som inte är så bevandrad inom begreppet långtidsamning så kan jag säga att det är vi som ammar våra barn längre tid än gängse normer, typ längre än ett år, däremot handlar det inte om helamning, för barn över ett år klarar sig inte enbart på bröstmjölk)


.: Rolig historia :.

Jag fick ett mail för länge sedan med en rolig historia. Allt som oftast så hinner jag inte läsa dessa "spam-mail" och den här gången fick mailet ligga oläst ända tills idag. Det var faktiskt en lustig liten historia, så nu låter er också ta del av den:

Fel mottagare  

Ett medelålders par från norra USA, som en kall vinter längtade till värmen, bestämde sig för att åka till Florida och bo på det hotell som de tillbringade bröllopsnatten 20 år tidigare. Mannen hade en längre ledighet och åkte ner en dag före. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator så han beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade en bokstav i namnet och brevet hamnade istället hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från sin mans begravning. Hon skulle kolla om det kommit någon e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad  på golvet framför datorn och läste på skärmen:
- Till min älskade hustru! Jag har just kommit fram. Jag vet att du är förvånad att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till nära o kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst imorgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min.
PS. Det är verkligen varmt här nere!

.: Svart toapapper :.

Nu har jag varit på det nya lyxiga hotell- och konferenskomplexet Clarion Sign vid Norra Bantorget. 

Jag deltog i Controllerdagen som i år anordnades av Sös. Intressant, lärorikt och roligt!

Men det som etsade sig fast i minnet var faktiskt det svarta toapappret. Haha... Sånt vill jag ha!

Var sjutton köper man svart toapapper?

RSS 2.0