.: Pysselmamman :.

Jahaja, då har man lyckats med bedriften att höstpyssla tillsammans med barnen... eller egentligen borde jag kalla det ÅRSpyssel, för oftare än så brukar kreativiteten inte slå till. Jag har med andra ord fyllt min kvot för ett år... Skönt!

Jag tror att man kan se på ett ungefär, vem som har gjort vad... och då vi är 4 tjejer i åldrarna 39, 8, 5 och 3.
(Nej Malin, det är inte 39-åringen som har åstadkommit konstverken till höger i bild... hehe.)

.: Min bästis :.

Årets höjdpunkt är utan tvivel upptäckten av de blå alvedon-cyklarna. Direkt när semestern var slut i somras gick jag och köpte ett cykelkort för 250 kr. Det bästa köp jag har gjort på länge. Sedan början av augusti har jag cyklat nästan varje dag mellan slussen och Fleminggatan. Förutom att det är miljövänligt, hälsosamt och tidsparande, så kan jag bara säga: En sån frihetskänsla. En sån glädje. Det trodde jag aldrig att jag skulle känna av att fara fram på en cykel...
Men nu är det slutcyklat för den här gången. Höstlov nästa vecka (och jag är ledig - jippie) och sedan är det slut för i år med cyklandet, för säsongen sträcker sig bara till 31 okt.

Men 1 april är det dags igen. Gissa vem som står först i kö för att köpa ett nytt cykelkort då? Längtar redan.

Tack citybikes.se för bästa färdmedlet den här hösten!

/Busmamman - cykelfantast

P.S. Har dessutom tappat 7 kg sedan mitten av augusti... vet inte om det beror på cyklandet eller LCHF-kosten, eller kanske en kombo av båda... härligt är det iallafall! :-)

.: Metros krönikör :.

Om det är någons krönikor jag gillar, så är det Johan Norbergs i Metro. Och ännu mer när han lägger fram åsikter som stämmer överens med mina…


”Medierna skrämmer föräldrar att inte sova med sina spädbarn, utan att få stöd från forskarna bakom studien.” Johan Norberg, Metro 2009-10-22


http://www.metro.se/se/misc/pdf/2009/10/22/SESTO_2009_10_22.pdf
(sid 8 i tidningen, men sid 10 i pdf-filen)


Sen var även resten av krönikan rätt träffsäker, och det gör ju inte saken sämre. Om Johan vore politiker så skulle jag nog rösta på hans parti. Han är en person helt i min smak.


.: Effektivitet :.

Jag har aldrig varit särskilt bra på att jonglera, men de senaste dagarna har jag lyckat hålla massor av bollar i luften, utan att tappa fokus.
Det kallar jag akrobatisk effektivitet!

/Busmamman, rätt nöjd med sin arbetsprestation

Fotnot: Socialstyrelsens definition av effektivitet och produktivitet lyder "Effektivitet innebär att både göra rätt saker och göra dem på rätt sätt, till skillnad från produktivitet som bara innebär att göra sakerna på rätt sätt."

Jo, jag känner mig fortfarande rätt nöjd...

.: Barack får fredspriset :.

Min första tanke när jag hörde att Barack Obama får Nobels fredspris var - Är det ett skämt? Vad har han åstadkommit efter ett knappt år som president? Och hur är det med trupperna i Afghanistan? M.m, m.m.

Men nu när jag har tänkt ännu en runda (ja, inga djupgående tankar direkt, jag sitter ju på jobbet, för tusan ;) så känner jag att jo, det kanske inte är ett så dumt alternativ ändå. Inte för att jag ogillar Obama på något sätt, höll starkt på honom när valrörelsen i Usa pågick som mest, men om han nu ska leva upp till Nobels fredspris, så krävs det rätt stora insatser i fredsmakeriet från hans sida även i framtiden. Och det kanske inte är så fel att han har med sig det lilla samvetets-trollet på axeln i sitt fortsatta arbete för världsfreden. 

Han har rätt höga förväntningar på sig nu, eller hur?

.: Föreläsning om LCHF :.

Igår var jag i Åsö gymnasium och lyssnade på föredrag om LCHF m.m.


En väldigt givande dag, med mycket intressant fakta, både "gammalt" och lite nytt, som t.ex föreläsningen om D-vitaminets betydelse. Jag har ett tag försökt propagera för LCHF-kost för 18-åriga sonen, men detta med D-vitaminet kan nog också ha en positiv effekt på hans adhd, om jag tolkade det hela rätt.

Mer om D-vitaminet hittar ni här

Det finns sååå mycket som man skulle vilja fördjupa sig vidare i, och sååå lite tid att hinna med allt man vill göra... ;-)

RSS 2.0