.: Det går som en dans… :.

och hon cyklar som om hon inte har gjort annat. Vår duktiga tjeja. Hon är inte ens 4 år än (blir 4 i augusti). Och hon lärde sig cykla utan stödhjul i söndags. Hon bara bestämde sig. Bort med stödhjulen. Och sen cyklade hon. Inget övande, inga vurpor och inget tjafs, hon bara cyklade på. Så enkelt det kan va ibland. :-)


.: Hallelujah med Amanda :.

Och för de som inte vet vem hon är (läs Malin) så kommer nu ett YouTube-klipp med hennes bästa framträdande hittills...


.: ...med kärlek, Amanda Jenssen :.

Där går jag i godan ro och kollar in möbler och heminredning nere i en butik i Ringen efter dagens slut. Plötsligt hör jag en säregen röst. En hes skånsk röst. En röst som man bara inte kan missta sig på. Så typisk Amanda Jenssen. Jag stannar till. Backar tillbaka några steg och tittar runt hörnet. Jodå, mycket riktigt. Där går hon tillsammans med en grabb och kollar in samma möbler som mig. Det är helt folktomt i butiken förutom oss. Så jag kan ju bara inte låta bli...

- Heeej, säger jag.
- Hej, säger Amanda.
- Jag bara måste fråga. Kan jag få din autograf? frågar jag.
- Jo visst.
- Ja, jag kunde ju bara inte låta bli när jag hörde din röst, säger jag...
- Och jag som är så hes just nu, svarar hon.
- Jag tycker att du låter precis som vanligt... säger jag (och ser antagligen helt lyrisk ut).
Medan jag famlar i handväskan efter något papper att skriva på (f*n va mycket bråte man har i den där väskan och inte precis det man behöver just då....) så berättar jag att jag och dottern såg henne i Globen på Idolfinalen...
- Jaså, säger hon och ser förvånad ut... (haha, vi var ju hur många som helst i Globen)
- Ja, och på Allsång på skansen förstås, säger jag (och hur 17 kunde jag kläcka ur mig det, när jag egentligen bara såg det på TVn i tisdags... kom på mig själv strax efter, men då kunde jag ju inte dementera...)

Till sist hittade jag en penna och ett gammalt konsumkvitto att skriva på. Och jag bad henne ställa det till dottern. (dottern höll åtminstone på Amanda i finalen, medan jag höll på Marie... men det kunde jag ju inte säga till henne)

Jag gick med ett lyckligt leende på läpparna hela vägen hem, ända från Ringen på söder, via slussen och så på bussen hem till Hemmesta. Jajamensan, såg ni en fånigt leende busmamma på väg hem i fredags em, så kan det mycket väl ha varit jag... ;)


P.S. Hon är halvnorsk. Det berättade hon för mig då jag sa dotras namn... ha, vi kom fram till att vi hade nåt gemensamt, dvs hon halvnorsk och jag med en dotter med norskt namn... hihi.

/kram från en kändiskåt busmamma

.: Vår nya kompis :.

Vi har passat grannarnas kanin medan de har varit bortresta. Och det höll på att sluta i en katastrof...


En dag i helgen när vi som vanligt hade varit och gjort rent buren och gett kaninen mat... sen skulle vi själva se till att få mat i oss. Grillning blev det, och hela huset fullt med ungar inkl 17-åringens kompis... då passar minstingen på, ja hon är faktiskt bara 2½ år, att knata över till grannens tomt och öppna buren... sen in till oss vid matbordet... nervös och stammar - Kaaninen... Buren, jag öppna... kaninen borta!


Jeeezes! Och det var ju precis min värsta mardröm redan från början...


För att göra en lång historia kort. Vi lyckades fånga in den lilla rymlingen igen. Tack å lov! Fy bövelen för att ansvara för andras djur och ungar... man vet ju aldrig vad som kan hända...


Men go är den, den lilla filuren (vet inte ens vilket kön det är på stackarn... måste fråga grannarna när de kommer hem idag).


.: S E M E S T E R :.

I fredags var det sista dan på gamla jobbet. Det var inte så mycket folk på plats, de flesta hade semester redan, så något riktigt adjö till jobb och kollegor blev det inte. Men jag fick iallafall EN KRAM! Av min allra bästa arbetskompis. Puss på dig, Lenita!


Det var med blandade känslor jag lämnade min arbetsplats. Både med vemod och lättnad. Hur mycket jag än har velat göra något nytt och varit less på mitt jobb emellanåt, så känner jag ändå en stark lojalitet och samhörighet med Sös och mina arbetskamrater. Jag har varit med och startat viktiga projekt som inte helt är avslutade och på nåt sätt känns det som om jag lämnar dem innan de är helt i hamn... Ändå vet jag ju att de klarar sig utan mig. Så är det bara. Sen är det ju det där med lönen (jag=underbetald) och då handlar det om att jag först å främst måste tänka på mig själv. Jag vet att även om jag hade ställt högre lönekrav så hade jag ändå aldrig fått det jag kommer få nu. Så är det bara. Och det här ger mig både nya kunskaper och bättre lön och det säger man bara inte nej till.

Jag har upptäckt att jag, trots lång och trogen tjänst på ett och samma ställe, egentligen är en ganska rastlös själ. För även om mitt CV säger 18 år i landstinget varav 12 år på Sös, så har jag gjort en hel del annat under dessa år. Jag har bytt avdelningar och arbetsuppgifter, fött barn och utbildat mig, bytt tjänst och lärt mig nyheter och nya system. Ja, jag har hela tiden sett till att förkovra mig i kunskaper, allt för att inte bli försoffad. Jag bara är sån. Jag vill lära mig nytt annars tröttnar jag.


Så här står jag nu och har tömt skrivbordet, rensat mail och raderat datafiler. Och känner mig ändå ganska tillfreds. Jag har semester och den är verkligen välbehövligt efter en väldigt hektiskt vår med hur mycket som helst att göra.


Så nu är det lata dagar som väntar framöver och om 4 veckor är det nytt jobb som gäller!


.: Helgen som gick… :.

Middag, fest och dans på restaurang LeGolf i goda vänners lag... rena höjdpunkten för en busmamma som inte är ute så ofta.


Det blev kära återseenden, glada skratt och mycket prat... och så lite för mycket att dricka när en busmamma pimplar vin på nästan tom mage. Och vad resulterade det i? Jo, lite väl mycket babbel, troligtvis en del klumpiga kommentarer och för många pussar på andra föremål än sambon...


... men, men. Hem kom vi till slut, efter en vinglig hemfärd på ca en timme eller så.


Och sååå fasligt jobbig var inte den promenaden i det onyktra tillståndet. Annat var det dagen efter. - ojojoj... jo tack, jobbig var bara förnamnet. Men man mår ju som man förtjänar, sägs det...


.: Shoppat loss :.

Jaha... då har man än en gång fallit för ha-begäret. Och den här gången har jag shoppat loss rejält. Förutom 5 märkesplagg på outleten i Mölnvik i helgen så blev denna underbara kreaktion min idag då jag budade in den på tradera...


Tänker inte säga till vilket pris dock... huvva, jag har väl aldrig lagt ut så mycket pengar på ett plagg tidigare... men ibland är ha-begäret väldigt starkt och den här VILLE JAG BARA HA! 

Och innan ni säger något... ja, jag vet att den inte kommer se så där snygg ut på mig som den gör på den där kroppen.

.: LensWay - vilken service! :.

Jag beställde nya linser från http://www.lensway.se/  i söndags, runt kl 14. Klockan 17.48 får jag ett mail om att de har skickat mina varor och på måndag fm har jag paketet i min brevlåda. Alltså, levererad och klar på mindre än ett dygn efter att beställningen var gjord!

Det kallar jag service!

RSS 2.0